فرمانده ناتو: اگر روسیه قدرت هسته ای نبود الان در اوکراین با آن می جنگیدیم

مقام نظامی بلندپایه ناتو گفت، اگر روسیه یک قدرت هسته ای نبود سربازان ناتو هم اکنون در اوکراین برای شرکت در جنگ مستقر شده بودند.

به گزارش ایسنا، دریاسالار «راب بائر»، رئیس در حال کناره گیری کمیته نظامی ناتو اظهار کرد نظامیان این ائتلاف در صورتی که مسکو زرادخانه تسلیحات هسته ای خود را نداشت هم اکنون در میدان جنگ اوکراین مستقر شده و در حال جنگیدن با ارتش روسیه بودند.

بائر  در سخنرانی در یک اجلاس دفاعی که در جمهوری چک برگزار شد به یادآوری تجارب سابق ناتو در شرکت در جنگ های افغانستان و عراق پرداخت. او اما در ادامه هشدار داد: «جنگیدن با روسیه در اوکراین با جنگیدن در افغانستان یکسان نیست چون شبه نظامیان طالبان تسلیحات هسته ای در اختیار نداشتند.»

این دریاسالار ادامه داد: «من کاملا اطمینان دارم اگر روس ها تسلیحات هسته ای نداشتند ما حالا در اوکراین حضور داشته و آنها را بیرون می کردیم.»

به نوشته وبگاه «راشاتودی»، متحدان غربی اوکراین از زمانی که تنش ها با روسیه بر سر اوکراین به دلیل سیاست های توسعه طلبانه و مواضع تحریک آمیز غرب و ناتو تشدید شد بحث استقرار سربازان این ائتلاف در میدان نبرد در اوکراین را داشته اند.

تاکنون هیچ یک از متحدان غربی اوکراین حمایت تمام عیاری از ایده استقرار نظامیان این ائتلاف در این کشور نداشته اند چون نگران تبعات یک چنین اقدام تحریک آمیزی و بروز یک تقابل مستقیم بین ناتو و روسیه هستند.

با این وجود برخی از رهبران ناتو همچون «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه گفته اند که نمی توان این گزینه را به طور کامل مردود دانست.

«گابریلیوس لاندزبرگیس»، وزیر امور خارجه لیتوانی که از اعضای ناتو و دارای مرز مشترک با روسیه است ماه گذشته میلادی در بیانیه ای که به رسانه «پالتیکو» ارسال کرد مدعی شد: «بروکسل باید مذاکرات بر سر استقرار سربازان اتحادیه اروپا در میدان جنگ اوکراین را به ویژه به عنوان یک تلافی برای حمایت سربازان کره شمالی از روسیه احیا کند.»

مسکو به غرب به طور مکرر از بابت استقرار سربازان غربی در اوکراین هشدار داده در حالی که «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه تاکید کرده چنین اقدامی ممکن است منجر به یک «نبرد جدی در اروپا و یک جنگ جهانی» شود.

در حالی که روسیه دکترین هسته ای خود را به روزرسانی می کند پوتین خاطرنشان کرد مسکو باید حق در نظر گرفتن گزینه هسته ای را در صورتی که یک کشور غیر هسته ای اما برخوردار از حمایت یک کشور هسته ای به آن حمله کند، داشته باشد.

انتهای پیام

نظرات

captcha